Welkom bij onze vzw!


Wij zijn 2 gedreven traumatherapeuten met een gemeenschappelijk doel: het creëren van een betere toegankelijkheid van traumatherapie voor mensen met een beperkt inkomen. Gepassioneerd om anderen te helpen en geïnspireerd door de behoefte aan verandering in ons vakgebied, besloten we een vzw op te richten om een verschil te maken in de levens van mensen die getroffen zijn door trauma.


Vanaf de lente van 2021 kwamen we samen om te brainstormen. We werkten reeds jaren als traumatherapeuten met dezelfde behandelvisie. De kosten van therapie bleken vaak een obstakel te vormen, vooral voor zij die kampten met uitgesproken klachten op verscheidene levensdomeinen waarbij een langdurig traject aangewezen leek. We schoten in actie, vastbesloten om deze barrière te doorbreken en ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, toegang heeft tot kwaliteitsvolle traumatherapie. Zo gezegd, zo gedaan! Na maandenlange voorbereidingen werd vzw TraumaCura opgericht in september 2022.


Wij geloven dat iedereen het recht heeft om te herstellen en te groeien na trauma. En wij geloven in de kracht van collectieve actie. Wilt u zich aansluiten bij onze missie en samen met ons een positieve verandering teweegbrengen? Doe vandaag nog iets buitengewoon! Want door te doneren geeft u niet enkel geld, maar ook hoop, steun en herstel aan diegenen die worstelen met trauma.


Bedankt voor uw interesse in vzw TraumaCura! 


Wij wensen iedereen veel kracht & goeds. 

Marijke Houben & Nicky Zanders

Bestuurders vzw TraumaCura


Vzw TraumaCura

Ondernemingsnummer: 0791.267.008

IBAN: BE75 9734 3686 0651